Sabtu, 14 Mei 2011

zahiril adzim..

haish..pe ko nie cheah g tulis pasal tunang org nie???
huhu...jgn mara la geng..nk wat cam ne..skang dah sesangat tetarek la ngn mamat nieyh!!!
bkn sbb mke die y jambu.. bkn jugak sbb gaye acting die y mmenuhi selera pnonton.. tp sebab gaye blog die.. penggunaan bahase melayu scr mnyeluruh dan pendapat2 y mmbuatkan korang mnggunakkn akal untuk bfikir dengan selogiknye,
betol2 membuatkan kite stalker blog die ary2..!

zahiriladzim dah mgubah pndangan atau persepsi kte tntang kesemue pelakon y mengaku mreka 'anak seni' sebelom nie..ok2..kte mengaku kite salah...!
bagi kite bidang lakonan di malaysia nie adalah 1 pekerjaan yang menyelamatkan budak - budak lepasan spm atau budak - budak yang x lepas spm untuk carik duit.. kalau x pun..bidang lakonon nie tempat awek2 cun atau mamat hot mempamerkan muke2 mereka! ouh...kejam2!!

tapi kerana zahiril adzim..ok..kte mule percaye, ade lagi y masok dalam bidang lakonan disebabkan mereka betol2 anak seni...bukan setakat bce skrip kosong..tp dgn penoh kesenian!

zahiril adzim jugak dah membuka mate kte sebesar2 nye.dan membuat kte rase sgt2 kerdil! ble bce pandangan ZA tntang politik n isu2 semasa y laen.. korang akan tepana mcm kite jugak.. xsangke pelakon pun tertarik n ade ikot perkembangan politik dan isu2  mcm pengggunaan bahasa melayu, tentang pembebasan raje petra.
Sebelom nie kte igtkan pelakon2 nie cume rajin clubbing, rupenye ade la y rajin goggle n bce tentang isu2 negare..
http://zahiriladzim.blogspot.com/2008/10/anwar-diberhalakan.html
bce blog ZA klu korang x berat sebelah kat mne2 parti mcm kite..=)
y lagi best ZA punye puisi..za dalam bahase pedas melibas semue y sepatotnye dah membuke mate..!
http://zahiriladzim.blogspot.com/2008/10/cerita-kemudian-puisiku.html

 hasil goggle yo..!
tapi ZA mesti tak suke blog kte..sbb kite gune shorform n bhase rojak!! haisyh....dah lame sgt tinggalkn subjek bahase melayu...ejaan pun dah babyak salah2.. nk buat cam ne...kat u wajib amek bel je..=(
untung la ZA pandai buat puisi, patot syera ayob boleyh sangkot..=)
korang bce la blog die ini salah 1 post y kte suke =)
http://zahiriladzim.blogspot.com/2011/03/dicuri-untuk-mencuri-buat-pelengkap.html
sure la pelengkap rusuk kiri die adalah syira ayob..uhhukk..lucky gulr..

2 ulasan:

  1. godik weh smpi tulis post pasal mmat nih...mmg la kau nih.....

    BalasPadam