Jumaat, 4 April 2014

yes. YES. ive quit my studies.

yes. ya.
kte kene tuka kampus ke uitm jasin
kte x tahan, to stress,
so ive quit.
yes. kte quit study. kte dah 2nd sem. tapi kte quit.
sbb x tahan rase alone, loser, stress.
entah ape yang kte stress kan. tapi things for sure kte x dapat nak go on dah.
so ive quit.

and yes. now dah kerja.
kerja dalam bidang yang langsung xde kaitan dengan civil engineering.
yes, gaji kte x tinggi.

but,gaji kte cukup.
x sengeri yang korang fikirkan, so untuk soalan,
gaji ko mesti sikit je, then hujung bulan kene mintak duit ayah jugak. atau
ko mesti menyesalkan quit?
my answer will be no.
no for now, and insyaAllah i will never regret this decision.

sekarang ni kte dalam kawasan yang totally lain, 360 darjah berubah.
kte kerja kat miniland trading n services,
jawatan exec.
gaji kte alhamdulillah more than enough sbb kte stay rumah cousin kte,
so.. paling kene risau pun duit untuk maintenance kerete.
pagi tadi pun dah berasap kat tengah jalan.


cool. this is working women punya masalah.
kereta rosak, masuk ofice lambat.
this kind of problem yang kte kene deal.
dah xde prob seperti report x siap, groupmate untuk assignment x kasi komitmen. no

and sekarang kte stay rumah cousin kte yang sgt berjaya, and kawan2 die pun semue educated.
so environment macam ni yang kte perlukan.
so kte akan lebih open up, betapa x gunanye diploma yang kte ada.
insyaAllah kte akan sambung jugak study.
tiap kali jumpe orang baru, advise diorang same.
continue ur study, u r still young.

but that is my problem, i matured too fast.
i want to start giving and not receive,
since my first sem of degree, kte dah rase, aku dah 21 kot. nak belajar lg 3 tahun, bile nak kerja. bagi duit kat mak bapak.

but since environment dah mcm ni, orang kiri kanan berlumba nak ambik master dan phd,
melonjak juge hati untuk ambik degree. but not now. no. hidup belum stabil.
nk pjj, blaja part time is not easy.

2 ulasan:

  1. entah la. but for me, buat apa yang kau rasa kau suka dan pastinya parents kau redha. kita ni dah diprogramkan dengan sistem pelajaran yang macam kau-kena-ada-qualification-ni-untuk-dapat-position-ni.. papepun, all the best tika.. nanti dapat gaji belanja aku eskem magnum almond satu! hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. tanks raja. seriusly tanks =')

      Padam